Fotografiekamp Astertechnics

We starten met de technische eigenschappen rond het fototoestel zelf: hoe werkt het diafragma, voor wat staat ISO, enz… We gaan terug in de tijd om uit te zoeken hoe de eerste fototoestellen werkten. We maken zelf een camera obscura, zowel in het groot (de volledige ruimte van het fablab) als in een kleine doos. De geheimen van een goede belichting komen ook aan bod.
Naast het maken van portretten, gaan we ook op stap in de onmiddellijke omgeving om foto’s te maken. We werken met kleur en water. En hoe kan je het best snel bewegende personen of objecten fotograferen? Of hoe laten we een model poseren?
Ten slotte is er ook het digitale aspect want wie wil nu zijn foto’s niet bewerken op computer?! Hoe kunnen we foto’s bewerken, welke pakketten bestaan er naast het gekende Photoshop? Behalve zelf genomen foto’s bewerken en “verbeteren”, worden ze ook vervormd tot gekke foto’s. 
Foto’s kun je delen met je vrienden en familie al dan niet via de sociale media, maar bij ons kiest iedereen een foto die hij digitaal bewerkt heeft om deze dan te drukken op een T-shirt of een katoenen zak.

Nadat alle foto’s zijn gekozen en bewerkt wordt er gezamenlijk gewerkt aan een presentatie/slideshow voor het slotevent voor de ouders en grootouders.

Formules van geslaagde kampen, mag je niet snel veranderen, daarom is de fotografe van dienst voor de 6de keer Lisa Bilterijst.

Datum: van 11 tot en met 15 juli 2022.

Vanaf 10 jaar tot en met 15 jaar.

Maximum 12 deelnemers.

Uren: telkens van 9u00 tot 16u00.

Inschrijvingsgeld: 230 €/deelnemer (materiaal, alsook tussendoortje en drankje inbegrepen). Gelieve eigen fototoestel en dagelijks lunchpakket mee te brengen.

Astertechnics, Geraardsbergen

12-14 jaar