5 Activiteitenfiches gevonden

Sommige dieren zien dingen die wij niet kunnen zien. Zoals ultravioletlicht, een soort licht dat ook de zon uitstraalt. Bijen kunnen dit zien. Bloemen gebruiken dit als trucje om verborgen patronen alleen aan bijen te laten zien. Voor ons blijven ze geheim. Of niet?

Je ontdekt op welke manier je een caleidoscoop kan maken, waarmee je kan onderzoeken welk effect verschillende spiegels en vulmaterialen hebben op het beeld.

Deze activiteiten fiche is onderdeel van de Escape-Game: STEM als een spel!

Hierin vind je de beschrijving van de mirascoop, een wow-effect waarmee je zelf aan de slag kan gaan. Er wordt beschreven hoe het werkt en wat je hier allemaal nog mee kan doen! 

Een Mirascoop bestaat uit 2 holle spiegels, als je in de onderste holle spiegel een voorwerp plaatst, kan je dit voorwerp zien op de plaats waar een gat zit in de bovenste holle spiegel. 

Je onderzoekt op welke manier je zelf ‘glow in the dark’ verf kan maken. Hierin vind je de beschrijving van de onzichtbare code, die verschijnt met een speciale lamp een wow-effect waarmee je zelf aan de slag kan gaan. Er wordt beschreven hoe het werkt en wat je hier allemaal nog mee kan doen! 

Deze activiteiten fiche is onderdeel van de Escape-Game: STEM als een spel.

Dit is een uitbreiding op de activiteitenfiches ‘Hoe maak je een waterraket’ Een waterraket kan met een enorme snelheid de lucht invliegen. Het is moeilijk om daarna te beschrijven hoe die raket nu juist door de lucht raasde. Was er maar een manier om een foto te maken waarop je kan zien hoe de raket door de lucht is gevlogen… Dat kan! Ooit al gehoord van light painting? Je gaat ontdekken hoe dit werkt en in de uitbreiding ontdek je hoe je er gebruik kan van maken om je raketvlucht in beeld te brengen.